Just one click dear :D

9.10.11

Tutorial buat header guna photoscape

Assalammualaikum . dah ramai orang mintak saya buat tuto ni . cuma takde masa . ni special untuk iffa =)

First step :

Kayy Ofcourse la bukak photoscape dulu =)

Step two :
dah bukak kan ? korang tekan menu tu . nnti ada kuar satu benda

nnti dia keluar ni . then korang pilih lah widhth dengan height . kalau template denim saya buat 760 x 480

Taraaa xD . nnti kuar macam gini tau ! kalau nak letak gambar korang tekan object tk paham ? tgk bawah

ni la . korang tekan bnda tu . bnda tu ada kt sebelah home tau . tekan je yg sebelah home . nnti ada keluar tu . dh tekan ? ada banyak-2 korang amik photo . nnti ada kuar pic-2 korang . pilih lah gmbr yang korang nak . makesure gmbr tu transperant or belakang background dy putih . kalau taknak pun tkpe . korang boleh amik background belakang wrne lain . tpi kena pandai adjust lah =)

nnti ada gambar . pandai lah adjust nak letak kat mana =)

 

tekan text lpstu tulis lah apa yang nak tulis. lpstu save

Taraaa . dah jadi :D


1 comment:

eilya ^^ said...

haha.. tq.. skarang bru phm ;)

Post a Comment

Thanks sebab comment :)
Comment perkataan yang baik-2 je tau !