Just one click dear :D

11.10.11

Tips Cantikkan Blog

*kalau korang ikut apa yang aku bgi tips ni confirm blog korang cantik mcm gambar atas ni * eceeehhh haha

Assalammualaikum ! aku ada sedikit tips untuk korang :)

Assalammualaikum :) . okay aku nak bagi sikit tips cantikkan blog :) . 

Warna 
Korang kena lah pandai pilih warna , supaya maching dengan tema blog . jangan pulak korang punya header biru background merah . haha memang langsung tak sesuai lah kan :) . kalau nak pun korang pilih lah biru + putih org Pink + Hitam . tu baru matching .

Widget
Ni pasal widget pulak . aku rasa tak payah kot letak widget , dah lah nnti loading blog korang lambat , lepastu nnti bertambah berat , kalau nak letak pun 1 atau 2 widget je .

Header
Kalau nak cantikkan header korang , cer korang guna tulisan yang cantik-2 . jangan guna tulisan arial , nampak tak menarik . lepastu picture kat header jangan letak banyak sangat , kalau tak nanti serabut . kalau korang reti hias , boleh je kalau nak letak bebanyak.

Tulisan
Okayy . tulisan memang paling penting lah jugak . korang jangan guna tulisan yg berangkai pulak . sakit mata readers nak baca entry korang . and jangan guna ayat rempit . contoh nya :
Gedik - Gediwxxx

Background 
Background mesti la sesuai dengan temai , search je kat google . berlambak . kalau malas aku ada bagi freebies background >click<

END

So sebelum hias tu , baca lah kat sini dulu kay ? tak nak pun takpe . korang jangan cakap pulak ' Ek eleh blog dy pun tak cantik nak bagi tips konon ' . aku tak kesah , aku cuma nak share :)

1 comment:

eilya ^^ said...

Correction *Temai ---> Tema
Org----> or

*Wakil*

Post a Comment

Thanks sebab comment :)
Comment perkataan yang baik-2 je tau !